The Incredible Crash Dummies

Uskomattomat Kolari Tyhmyrit

The Incredible Crash Dummies (SNES)

(Aitoa pelikuvaa kommentteineen Lisäreissä!

Super Nintendon Crash Dummies on erinomainen apuväline eutanasiakeskusteluun. Kyrvinkin konservatiivi vakuuttuu armokuoleman tarpeellisuudesta istuttuaan kymmenen minuuttia tämän verisen pukaman äärellä. Se siitä. Kiitos ja hei.

Vaan enhän minä voi lopettaa tähän, vaikka kuinka haluaisin. Ellen kirjoita tätä postuumia loppuun saakka, nuo ikuisesti kuolemattomat HIV-potilaat tulevat tuijottaman minua unissani sieluttomilla hainsilmillään joka ikinen yö. Kolme kirjainta. LJN. 

Törmäysnukke hyppimässä halki umpisokkeloisten romuttamojen ja tehdashallien, jotka aiheuttaisivat itäblokin kerrostalolähiöiden ulkoasun suunnitelleille toistuvia oksennuskouristuksia. Helvetin iso, yksityiskohdaton pelihahmo keskellä ruutua, helvetin isoja vihollisia hyökkimässä kimppuun edestä, ylhäältä, alhaalta ja takaa, pelaajan reagointikyky lasketaan millisekunneissa. Jokainen osuma vie yhden ruumiinosan, mutta ei se pelattavuuteen vaikuta. Miksipä suotta. Säästivät aikaa.  

Vastustajina autoja, pölykapseleita heitteleviä robottiapinoita ja rinnuksiin hyppiviä pysäköintimittareita. Aseena jakoavain. Jakoavain. Jakoavain. Tasohyppelyä suoraan helvetistä. Hyppykontrollit täysin tunnottomat, pienikin korjausliike pädissä on ruudulla valtava. Toistuvaa koheltamista, pääasiassa myös siksi, että ellei osu aivan keskelle alustaa, solahtaa siitä läpi, yleensä kolmensadan kilometrin päähän. Ei kun uusiksi. Eikö? Ai niin. Aikaraja. Totta kai. Kolme elämää ja sen jälkeen game over. Tietenkin. Totta kai. Audiovisuaalinen ilme. Märkäsyylän runtelema seilorin perse on silkkiä silmille verrattuna mihin tahansa tämän pelin taiteesta. Pääväreinä mummonpunainen, syövänharmaa ja psoriasis. Pääbiisi digitoitua syylien poksahtelua ja oksennukseensa tukahtuvan harmonikansoittajan viimeiset painallukset haitaristaan. Uudelleen ja uudelleen. 

Ei enää ikinä. Ei ikinä. Ikinä. 

3 kommenttia:

 1. Aika kovaa juttua.

  Ei varmaan liity mitenkään tähän, mutta yksi Crash Test Dummies -yhtyeen kappaleista on lempparini.

  Lisäksi mulla oli perseessä vielä vähän aikaa sitten märkäsyylä tai ainakin joku vastaava.

  VastaaPoista
 2. Äsken katsoin jonkin verran yhtä South Parkin jaksoa. Siinä oli mm. tällaista:

  Päähenkilöpojista lievästi rasistinen läski poika Eric Cartman sai perinnön mummoltaan: yhteensä miljoona dollaria. Hän osti sitten viime aikoina heikosti menestyneen huvipuiston rahoilla, ja oli päättänyt ettei kukaan muu käytä hänen huvipuistoaan, varsinkaan hänen kaverinsa Stan ja Kyle. Stan ja Kyle, joka muuten on juutalainen, olisivat halunneet päästä huvipuistoon myös, mutta Eric Cartman vain lällätteli heille. Kyle rupesi sitten kärsimään peräpukamasta. Pojat yrittivät päästä huvipuistoon, mutta Kylen peräpukama puhkesi kivuliaasti tämän kavuttua huvipuiston aidalle. Kyle joutui sairaalaan. Eric Cartman joutui palkkaamaan vartijan ja sen vuoksi hän joutui päästämään pari maksavaa asiakasta päivässä huvipuistoonsa. Ja yhä uusia rahareikiä syntyi, joten piti yhä enemmän sitten päästä ihmisiä sinne.

  Kylen vanhemmat yrittivät sairaalassa lohduttaa poikaansa. Mutta Kyle sanoi menettäneensä uskonsa Jumalaan: kusipää Eric Cartman oli saanut miljoonaperinnön ja sen avulla saanut hankittua huvipuiston jonne ei päästänyt kavereitaan, ja hän itse taas kärsi kammottavasta peräpukamasta. Äitikkä kertoi hänelle sitten tarinan Jobista. Tästä Kyle masentui entistä enemmän. Elämänhalun kokonaan menettäneen Kylen immuniteetti heikkeni ja peräpukama levisi keuhkoihin asti. Lääkäri ei luvannut Kylelle paljoa enää elinaikaa.

  Eric Cartman oli päästänyt lopulta niin paljon maksavia asiakkaita huvipuistoonsa, että häneltä meni itseltään hermot kun hän yritti käyttää huvipuistoaan muiden ihmisten sankassa joukossa. Huvipuiston entinen omistaja oli huomannut huvipuiston nyt olevan kannattavalla mallilla, ja osti Eric Cartmanilta mielellään huvipuiston takaisin. Eric Cartman veti portista ulos miljoonaa dollariaan vetokärryssä, kun verottajan miehet iskivät. Nämä veivät Eric Cartmanin rahat, ja tämä jäi vielä 13.000 dollaria velkaa verottajalle. Eric Cartmania otti nyt todella lujasti päähän. Kun Kyle huomasi sen, hänen peräpukamansa alkoi parantua.

  VastaaPoista
 3. Märkäsyylä on ehkä vähän liikaa tietoa.

  Kyseinen jakso on yksi lemppareistani, hiton kova!

  VastaaPoista