Tiedän, että odotitte häntä heiluen ja kaulapussi pullottaen uutta arvostelua. Sitä ette saa vielä - tällä viikolla pusken kyllä uutta tavaraa esille (teurasauto sattui ajamaan kolarin lähimaastossa, siksi viivytys), mutta sitä odotellessa esitän teille kysymyksen.

Olen pitkällinen kotivideoharrastaja, mutta nyt haluan tekeleitäni jakoon muuallekin kuin www.belarussianwalruslover.com -sivustolle. Samaten halajan arvostelemaan muitakin kuin edellisen ja nykysukupolven pelejä - erityisesti SNES-kasetteja odottaa hyllyssä aimo nivaska. Mitäpä tuumaisitte, jos vanhempien pelien arvostelut ilmestyisivät tekstipommien sijaan videoina? Videoiden ilmestymistahti on luonnollisesti paljon tekstiarvosteluita hitaampaa.

Kerro mielipiteesi kommenttiboksiin - ja mainitse myös samalla, mitä pelejä haluaisit nähdä videoarvosteluissa. Kuumia ehdotuksianne odotellessa alan muotoilla löytämistäni ruhonkappaleista itselleni täydellistä lovedollia. Ja valmistella gaalapuhettani.4 kommenttia:

 1. En itse kannattaisi videoarvosteluita.

  Kaveri oli minulle suositellut peliblogissasi arvostelemaasi peliä Steel Panthers: World at War. Kun se toimisi jopa Linuxissakin ei-emulaattori Winen avulla. Sitä kautta löysin peliarvostelusi.

  Olen suuresti arvostanut sitä, miten sinä käytät sanan säilää. Olen huomannut, ettei kannata syödä samaan aikaan kun lukee näitä. Tekstisi ovat täyttä proosaa! Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Tämä lämmitti mieltä kuin mikrouunissa pikaisesti käytetty marsu. Kiitos.

  VastaaPoista
 3. Tee yksi videoarvostelu kokeeksi ja katso minkälaista palautetta saat? 90-luvulla syntyneenä mulla ei ole suurempia muistikuvia ajan koneiden peleistä, joten ehdotuksia tuon suhteen et minulta saa. Sen sijaan tekstiarvosteluna ehdottaisin jotain seuraavista: SW Jedi Knight Jedi Academy, (jos roolipelit uppoavat niin Deus Ex ja SW Knights of the Old Republic), Alan Wake ja Max Payne(t).  Tekstisi ovat oikein mukavaa luettavaa. Ajatuksesi peliarvostelusivustojen heikkouksistasi ovat monin paikoin totta. En kuitenkaan lopeta mm. V2.fi:n jenkkakahvahyytelöarvosteluiden lukemista, koska näiden takaa löytyvät kuitenkin monta vuotta arvosteluita rustanneita tekijöitä, jotka löytävät joistain peleistä niitä heikkouksia.
  Mainstream -pelien arvostelut kyllä kierrän yleensä kaukaa. Jos Super Mario Galaxya ei olisi koskaan alettu tekemään, ja vuonna 2007 Wiille olisi julkaistu sama peli ilman Mariota jonkun '3rd party' -pelitalon toimesta, ei se olisi voinut millään saada edes 90 pistettä suurimmasta osasta pelijulkaisuja. Ja tämä on vain esimerkki.

  Toki arvosteluissa pakostikin vaikuttaa arvostelijan mielipide. Mutta SMG esimerkiksi juoni: Miten samaa kaavaa vuodesta toiseen toistava juoni olla kenenkään mielestä 97:n metascoren arvoinen? Vai ovatko muka kaikki muut pelin osa-alueet niin häikäiseviä, että hädin tuskin tyydyttäväkään juoni ei kokonaisuutta pilaa?


  Eniveis, kirjoittaminen onnistuu sinulta, jatka samaan malliin jne.

  VastaaPoista
 4. Pitää katsastella noita videoarvioita syssymmällä, nyt kesäduunini HK:n teurastamon yösiivoojana pitää minut kiireisenä.

  Arvostelutoiveesi ovat omaan pelimakuuni sopivia, joten luultavaa on että niistä jokaisesta jossain vaiheessa arvostelu sivulle pulpahtaa - milloin, sitä en osaa sanoa. Yksikään noista peleistä ei vielä hyllystä löydy, mutta aikanaan kyllä.

  Kyllähän Pertti Perusarvostelijankin teksteistä käy se olennaisin fakta ilmi, mutta kuten itsekin toteat, vammainen lapsi saa kympin todistukseen jos isänä on Nintendo ja ennen syntymää poikaa on kehuttu vallankumouksen lipunkantajaksi.

  Jatkan kirjoittamista, kiitos palautteesta!

  VastaaPoista