Hei.

Tiedän, että tässä pitäisi olla peliarvostelu. Ei kuitenkaan ole.

Syitä arvostelemattomuuteen on kaksi: en ole tällä viikolla ehtinyt saada yhtään peliä valmiiksi, koska opiskelukiireet (kirjekurssi Sipoon siementämisopistolle) ovat vieneet suuren osan ajasta. Toisekseen, minulla on massiivinen darra. Ja kun sanon näin, myös tarkoitan sitä. Ihan hirveä rapula.

Seuraaviksi viikoiksi on luvassa tiukkoja paketteja ja ennen joulua lupaamani spesiaali, mutta nyt joudun valitettavasti ohjaamaan teidät muiden viihdekeskittymien pariin. Alle olen kasannut muutamia omia suosikkijuttujani, joilla peli- ja leffasivistystään voi laajentaa sekä samalla kuluttaa sunnuntaita mukavasti.

Palataan asiaan ensi viikolla, minä palaan oksuastialle.

- Nimmari


Red Letter Median Star Wars -arvostelut

Parasta leffa-analyysia koskaan - jokaisen nörtin perustietoa. Tekee George Lucasin vihaamisesta entistä mielekkäämpää ja monipuolisempaa puuhaa.


Zero Punctuation

Kuten muutamat valopäät netissä ovat todenneetkin, Ben "Yahtzee" Croshawilla on ollut suuri merkitys tämän blogin synnyssä. Kutsuisin Jatsia maailmankaikkeuden parhaaksi pelikriitikoksi, ellei tuo helvetin teenryystäjäperse olisi dissannut Mirror's Edgeä.


GamesRadarin Top7-listat

Olen listaihmisiä - tykkään laatia listoja, lukea listoja ja tunkea puulistoja pissareikääni. GamesRadarin listauksissa yhdistyy hienosti viihdearvo, fakta ja aiheiden kekseliäisyys.


ScrewAttackin Top10-videot

Tekstimuotoista listaa parempi on vain videolista. Harmittavasti tämän sarjan tekotahti on hiipunut eikä videoita ole ylipäätäänkään kovin paljoa, mutta kaikki ovat silti katsastamisen väärtejä.


(Ylläoleva legendaarisen sarjiksen on tuherrellut Tuukka Virtaperko, kyseisen herran loistokasta Omenapuu-sarjista pääsee tiiraamaan täältä)

10 kommenttia:

 1. Asettelukin on päin persiitä. Ja Firefox bugailee.

  Olkoon. Haen pitsaa.

  VastaaPoista
 2. Minulla on tässä "upouudessa" Debian Linux 5:ssä sellainen vanhemmanmallinen Firefox (nimeltä Iceweasel), johon ei tule muita päivityksiä kuin korjauspäivitykset. Pitäisiköhän vaihtaa johonkin tavallisen ihmisen kannalta moderniin Linux-versioon, kuten Suse, Ubuntu tai Mint Linux? Tämä ei kuitenkaan bugaile kovin usein.

  Lisäksi kakkoskoneeni meni tänään pimeäksi. Lienee kysymys jostain virransyöttöön liittyvästä. Toivottavasti joku itseäni suuremmista tuntemistani tietokoneasiantuntijoista osaa laittaa sen kuntoon. Kun koneen takuuaika on jo ummessa.

  Lopetin itse pitsojensyönnin viime keväänä terveydellisistä syistä. Viime viikolla olin pakotettu kuitenkin syömään yhden sellaisen, koska eräs asiakkaani tarjosi minulle yhden.

  Palaamme asiaan ensi viikolla, mies.

  VastaaPoista
 3. Mä jotenkin en tajunnut, että mainitsemasi "ensi viikko" onkin jo tämä viikko.

  VastaaPoista
 4. Tiedätkö, en tajunnut minäkään. Tuo lista syntyi ns. yllättäen ja pyytämättä.

  Tsekkasitko muuten Rillit huurussa -jakson tällä viikolla? Suomea ja Linuxia samassa jaksossa, oli meikästä suhteellisen mainio.

  VastaaPoista
 5. No hiitsi vie, kun en ole ruvennut seuraamaan sitä sarjaa, vaikka pitkälle nörtti itsekin olen.

  VastaaPoista
 6. Suosittelen lämpimästi! Itsekään en perinteisistä sitcomeista tykkää (Frendit on...epähauskuuden tiivistymä), mutta tämä on jostain syystä kolissut kovasti. Hyvät hahmot ja toimivaa läppää, enempäähän ei tarvitsekaan.

  VastaaPoista
 7. No siinä tapauksessa lupaan, että alan seurata sitä.

  Ja lopuksi hieman latinaa näin itsenäisyyspäivänä:

  Bonum diem independentiae tibi.

  Tai ainakin luulen, että tuo on latinaa ja myös oikeinkirjoitettu. Minua vaan hämmentää päivää tarkoittava sana 'dies'. Sanakirjassa sanotaan, että se on sekä maskuliini että feminiini. Kielioppikirjassa sanotaan, että sana on monikossa aina maskuliini ja useimmiten yksikössäkin. Joten oletin, että se on maskuliini tässäkin. Joten hyvää tarkoittava sana taipuu maskuliinin mukaan.

  VastaaPoista
 8. Vielä kun tietäisi, mitä kyseinen lause tarkoittaa!

  VastaaPoista
 9. No minä luulen, että se tarkoittaa suomeksi "hyvää itsenäisyyspäivää sinulle".

  VastaaPoista
 10. No mutta kiitosta, vaikka hoksaus tuleekin vaatimattomasti pari viikkoa jälkijunassa!

  VastaaPoista